Ons verhaal

Kiezen voor een meer ontspannen leven lijkt soms onmogelijk. Dat weet ik zelf maar al te goed. LerenOntspannen wil je graag een handje helpen. Met concrete tips, inspirerende artikelen en handige tools die gewoon werken.

LerenOntspannen is op 1 september 2012 van start gegaan. Inmiddels hebben duizenden mensen – die net als jij en ik op zoek zijn naar meer ontspanning – hier relax tips gevonden, onze gratis ontspanningsoefeningen ervaren en het gratis ebook gelezen.

Hun vele hartverwarmende reacties laten me zien dat een meer ontspannen leven echt mogelijk is.

Hoe ik heb gekozen voor een meer ontspannen leven

Oké, ik zal je mijn verhaal vertellen.

Ik ben Ivette Lautenbach en bedenker van LerenOntspannen. Ik heb jaren gewerkt in de communicatie, onder andere als tekstschrijver en adviseur en later als docent (Communicatie) in het Hoger Beroepsonderwijs. Tegenwoordig ben ik als onderwijskundige / e-learning ontwikkelaar werkzaam in het bedrijfsleven.

Jarenlang gaf ik als gediplomeerd yogadocent op freelance basis yogalessen aan volwassenen. Verder ben ik moeder van twee geweldige puberdochters, en getrouwd met Arjan.

Ik vind mijn leven spannend en uitdagend, en ook druk!

Deze site gaat over het onderwerp ‘ontspannen’. Niet voor niets. Leren Ontspannen is in mijn eigen leven nogal een zoektocht geweest. Als geboren perfectionist, enorm leergierig en nieuwsgierig van aard, was ik altijd bezig het uiterste uit mezelf te halen. Ik zei niet vaak ‘nee’ en slapen was van later zorg. Mijn lichaam zag ik op den duur vooral als lastig vehikel; het stribbelde nogal tegen. Ik denk dat het moeite had om mij bij te houden.

Ik ben erachter gekomen dat dit niet de weg is. En dat presteren alleen niet gelukkig maakt. Door mijn verdieping in onder meer Oosterse ontspannings- en meditatietechnieken heb ik geleerd hoe ik mijn lichaam vóór mezelf – in plaats van tegen mezelf – kan laten werken. En hoe kleine keuzes in het dagelijks leven een groot verschil kunnen maken in je levensgeluk. Tijdens mijn yogaopleiding zei iemand treffend: “Het is niet moeilijk om succesvol te zijn in je werk. Het is moeilijk om succesvol te zijn in je leven.”

LerenOntspannen is bedoeld ter inspiratie voor al die mensen die zichzelf ook een meer ontspannen leven gunnen. De site is alles behalve zweverig of vaag. Je ontdekt hier praktische manieren om meer rust te creëren in je hoofd en meer ontspanning in je lijf. Simpel vanuit je luie stoel (of bed). Je hoeft er de deur niet voor uit!

Want leren ontspannen doe je vooral zelf. En je doet het vooral ook vóór jezelf. Zodat je met meer energie, met meer aandacht én plezier je leven kunt leven.

Jouw tijd is je dierbaar. Hoe maak je het slimst gebruik van onze site?

Inspiratie om te kiezen voor een meer ontspannen leven doe je op in ons blog. Of misschien wil je – net als duizenden anderen – de gratis ontspanningsoefeningen eerst uitproberen? Wil je á la minute minder stress, maak dan een keuze uit onze praktische relax tools die je daarbij kunnen helpen. De keuzes heb ik hieronder nog even op een rijtje gezet voor je. Ik wens je veel ontspanning!

Warme groet,

Geef me tips

Ontdek in ons blog jouw inspiratie voor een meer ontspannen leven. Al onze relax tips op een rij.

Eerst uitproberen?

Gun jezelf onze twee gratis ontspanningsoefeningen. Beluister ze meteen via je smartphone of tablet.

Ik wil nu ontspannen

Direct naar het overzicht van al onze intense relax tools. Voor ontspanning en minder stress à la minute.
Share This